PVC mentes nyomtatható
öntapadó fólia (GEF-Colibri)

A PVC mentes nyomtatható öntapadó fólia egy tökéletes és környezetbarát alternatívája a monomer és a polimer nyomtatható öntapadó fólia sorozatoknak. A GEF-poliolefin alapú fóliák ugyan úgy néznek ki és ugyan úgy kerül felszerelésre, mint egy PVC fólia, annak ellenére, hogy a felépítése teljesen eltérő. A GEF anyagok egy sokkal környezetbarátabb szintetikus anyag mint a PVC. A GEF anyagokban nem található PVC vagy lágyító anyagok, mint például ftalát és nem tartalmaz ólomkromát alapú szín pigmenteket sem. A GEF fóliák különleges ragasztókompozíciójának nincs oldószeres kigőzölgése sem.

A GEF öntapadó fólia termékek sokkal környezetbarátabb megoldások a gyártás, használat és a leszedést követő megsemmisítés során is mivel jelentősen kevesebb káros anyagot tartalmaznak, mint az általánosságban használat nyomtatható és öntapadó fóliák. Ezáltal a GEF öntapadó fólia termékek a legszigorúbb európai környezetvédelmi szabályoknak is megfelelnek.

A GEF nyomtatható öntapadó fólia UV (GEF-UV) és oldószeres (GEF-ES) nyomtatás esetén alkalmazható. Valamint a GEF sorozat egy egyedülálló különleges anyagot is tartalmaz a nyomtatható karosszériavédő poliuretán PU50C fóliát és az ehhez tartozó PVC mentes LAMPU38 laminátumot, melynek segítségével nem csak látványos reklámfelület hozható létre az autón, de a kőfelverődésektől is véd az így összességében 100 micron vastag fólia laminátum.